Clasa a V-a lecția 3 - 10 sep 2013
From Algopedia
Jump to navigationJump to search
Tema - rezolvări
Rezolvări aici [1]
Lecție
Exerciții cu structura liniară și alternativă
Strîngeri de mînă
Avem n oameni care dau mîna fiecare cu fiecare o singură dată. În total sînt k strîngeri de mînă. Să se scrie o schemă logică care citește k (numărul de strîngeri de mînă), apoi calculează și afișează n (numărul de oameni).

Maximul a trei numere
Se citesc trei numere, a, b și c. Să se afișeze valoarea maximă.
![]() |
![]() |
Cifre impare
Se citește un număr n. Se știe că 1 ≤ n < 100. Să se spună dacă toate cifrele lui n sînt impare.
![]() |
![]() |
Divizibilitate
Se citesc trei numere naturale, a, b și k. Să se afișeze numărul de numere divizibile cu k în intervalul [a, b] (inclusiv a și b).

Tema
- Te afli într-o încăpere goală. Ai în mînă un pahar cilindric și transparent care conține apă. Nu poți să acoperi gura paharului cu mîna, deoarece este prea largă. Cum afli dacă paharul este fix jumate plin?
- Cîte cubuleţe sînt necesare pentru a construi cubul din figură:
Cîte cubulețe conține acest cub? - Scrieți o schemă logică care să determine dacă un an este bisect. Un an este bisect dacă este divizibil cu 4, cu excepția anilor divizibili cu 100, care nu sînt bisecți, cu excepția anilor divizibili cu 400 care sînt bisecți. Exemple: 2012 este an bisect, 1900 nu a fost an bisect, 2000 a fost an bisect.
- Se citesc trei numere, a, b și c. Să se afișeze în ordine crescătoare. Exemplu: dacă a = 8, b = 4, c = 12, se va afișa 4 8 12.
Rezolvări aici [2]